4 redenen om je te verdiepen in EHBO

Eerste Hulp Bij Ongelukken, we denken er misschien niet zo vaak aan omdat ongelukken gelukkig zeldzaam zijn. Toch kan iedereen onverhoopt in een situatie verzeild raken waarbij de juiste hulp het verschil kan zijn tussen leven en dood. Ben je iemand die graag bijdraagt aan de veiligheid, dan zijn hier vier redenen om je te verdiepen in EHBO:

  1. Je redt levens

De belangrijkste reden om een EHBO cursus te volgen is simpel: Je kunt er levens mee redden. Professionele hulpverlening zal vrijwel nooit direct aanwezig zijn op de plek waar een incident zich voordoet. Het zijn vaak echter juist die eerste paar minuten die cruciaal zijn. Weten wat je moet doen bij ongelukken zal levens redden.

  1. Je bent altijd voorbereid

In het dagelijks leven zullen we weinig stilstaan bij wat er allemaal mis kan gaan. Dat hoeft ook niet, want dat Nederland veilig is staat als een paal boven water. Dat neemt echter niet weg dat ongelukken altijd en overal kunnen gebeuren. Met kennis van EHBO op zak ben je te allen tijde voorbereid. Mocht er ooit iets misgaan, dan ben je in staat om adequaat te handelen en beter met noodsituaties om te gaan.

  1. Dankzij jou is je werkplek veiliger

Of je nou werkt in een winkel, een magazijn, in de trein of op een kantoor, de aanwezigheid van iemand met kennis van EHBO draagt in alle gevallen bij aan een veiligere werkomgeving. Kennis van EHBO is simpelweg een verbetering voor je werkplek, voor jou en je collega’s.

  1. Het is leuk

    Het klinkt misschien erg zwaar allemaal, dat gepraat over ongelukken en noodsituaties, maar een cursus EHBO is, ondanks dat het over serieuze onderwerpen gaat, erg leuk en leerzaam. In slechts een paar dagen leer je alles wat je maar kan weten over het verlenen van eerste hulp.