Advocaat strafbeschikking nodig?

Als je een stafbeschikking op de deurmat ziet liggen, betekent dit dat de officier van justitie denkt dat je een strafbaar feit heeft gepleegd. Hij heeft ook beslist welke straf hier in jouw geval op staat. Deze straf kan een geldboete zijn, maar het kan ook een rij-ontzegging van wel een half jaar zijn of zelfs een 180-urige taakstraf. Dit alles zonder dat er ook maar één rechter naar gekeken heeft. Kortom, of je nu wel of niet schuldig bent, je hebt waarschijnlijk een advocaat strafbeschikking nodig.

Te hoge straf

Een strafbeschikking moet je namelijk nooit zomaar accepteren. De officier van justitie heeft jou een straf opgelegd op basis van het strafdossier (proces-verbaal), maar deze bevat vaak niet eens alle belangrijke feiten. Het is daarom toch eigenlijk van de gekke dat je een straf opgelegd krijgt terwijl niet eens alle belangrijke factoren in acht zijn genomen. Wanneer iemand in verzet gaat tegen de strafbeschikking, volgt dan ook vaak een lagere straf of zelfs vrijspraak door de rechter. Bovendien kun je een aantekening op je strafblad besparen, waardoor je nog steeds een verklaring van goed gedrag kunt krijgen.

Makkelijk je straf verlagen

Door op www.strafbeschikking-advocaat.nl je strafbeschikking gratis en voor niets voor te leggen aan een ervaren advocaat, kan deze je strafdossier bekijken en beoordelen of de straf die jij opgelegd kreeg wel terecht is. Je kunt dan vrijblijvend een gesprek met hem of haar plannen om je volgende stappen te bedenken. De vertegenwoordiging van een dermate goede advocaat heb je voor een vaste lage prijs en misschien kun je zelfs gesubsidieerde rechtsbijstand ontvangen, mocht je hiervoor in aanmerking komen.