Als jij een geboren verkoper bent

Van koningsdag tot beroepskeuze

Afgelopen koningsdag kwam jij op de rommelmarkt tot een ontdekking. Je stond achter een kraampje spullen afkomstig van je zolder te verkopen en wist de meest bizarre items aan de man te brengen. Die staande schemerlamp van je oma kreeg een nieuwe eigenaar en ook een oude fiets bleek je nog voor een nette prijs te kunnen verkopen. Je kwam die dag tot een conclusie; in je oude beroep als vakkenvuller zat jij niet op je plek. Vakken vullen is aardig, maar het verkopen van spullen en echt contact onderhouden met de klanten ligt jou meer. Die koningsdag was dan ook het moment waarop jij besloot om je carrière een andere richting uit te sturen.

Aan de slag binnen een bedrijf

Binnen een bedrijf ben je wanneer je als verkoper aan het werk gaat zoals dat heet een commercieel medewerker buitendienst. Dat houdt in dat jij naar de klanten toe gaat om informatie te geven over het product wat jullie verkopen. Bovendien neem je orders op die je weer door communiceert naar de afdeling productie. Je snapt dat dit geen beroep is wat je zomaar in een paar dagen onder de knie hebt. Die dag ervaring op de koningsdag markt was dan ook eerdere een beroepskeuzetest dan een vooropleiding. Wil jij echt aan het werk, dan zal je eerst in de schoolbanken terug moeten.

Wat leer je op school

Ga jij een opleiding voor dit beroep volgen, dan leer je de vaardigheden die je in de praktijk kan gebruiken. Je leert presenteren aan een klant, maar daarnaast leer je ook hoe jij kan onderhandelen namens je baas. Je leert alles over het maken van een accountplan en een verkoopplan en de kennis over aftersales wordt jou ook bijgebracht. Op die manier kom jij als een goede werknemer bij een werkgever op sollicitatiegesprek en is de kans groot dat jij binnenkort in jouw droombaan aan de slag kan.