Incassobureaus: wat moet je er eigenlijk mee?

Van ons, North Finance, bent u gewend om gedegen analyses te krijgen van alles op het gebied van financiën. Ook vandaag zullen we u niet teleurstellen. We gaan het vandaag hebben over incassobureaus en de functies van dit soort organisaties. Weet u bijvoorbeeld wat zo’n incassobureau allemaal voor u kan doen? En hebt u wel eens overwogen om zo’n bureau in te huren? Lees gerust door en doe er uw voordeel mee.

De functie van een incassobureau

Een incassobureau is niet zomaar een bureau. Zo’n bureau schakelt u in op momenten die je eigenlijk het liefst vermijdt. Waar u dan aan moet denken? Stel je voor: u hebt een onderneming en doet zaken met een andere partij. Laten we het eenvoudig houden en er van uitgaan dat u handelt in product X. U sluit een deal met een andere onderneming en spreekt een bedrag af voor 1000 producten X. Dit bedrag, laten we zeggen 5000 euro, wordt echter niet voldaan door de andere partij. Die beweert dat er een bedrag van 4000 euro is afgesproken. Op zo’n moment schakelt u een incassobureau in. Dat bureau neemt vervolgens alle zaken over en probeert ervoor te zorgen dat een andere onderneming alsnog aan zijn verplichtingen voldoet. Ook als deze organisatie inmiddels failliet is gegaan of iets dergelijks.

Wat moet je er mee?

De vraag uit de kop van deze blog (en ook boven deze alinea) is hiermee dus beantwoord. Maar een incassobureau doet nog veel meer dan dat. Een goed bureau biedt bijvoorbeeld cursussen aan op het gebied van incasso’s en het terugvorderen van geld.