Je eigen handeltje op Marktplaats

In het verleden was het zo dat je voor het kopen van spullen naar de winkel ging. Wilde je een gebruikt voorwerp of meubelstuk kopen, dan ging je naar de kringloopwinkel of je keek op het mededelingenbord van de supermarkt. Met de opkomst van het internet is er echter een heleboel veranderd. Online verkoopsites schieten als paddenstoelen uit de grond. Een eigen handeltje beginnen op Marktplaats klinkt dan ook als de ultieme manier om wat geld bij te verdienen vanuit je eigen huis. Toch is het niet alles goud wat hier blinkt.

Wat als je niet kan leveren

Handelen op Marktplaats wil zeggen dat jij je verbindt aan een aantal juridische zaken. Je bent verplicht om het product te leveren wat je hebt verkocht. Zeker wanneer er al sprake is van een betaling is dit een heel harde eis. Op het moment dat er wat tussen komt door onvoorziene omstandigheden heb je een probleem. Een pakket wat kwijt raakt bij de post bezorgt jou al snel een slechte naam. Is de koper niet bereid naar jouw kant van het verhaal te luisteren, dan heb je een grote kans dat je een aanklacht krijgt wegens oplichting.

Ten onrechte beschuldigd

Op het moment dat jij door overmacht een product wat je hebt verkocht niet kan leveren kan het er dus op uitlopen dat de politie op je stoep staat. Een aanklacht wegens marktplaatsfraude of oplichting heb je zo aan je broek hangen. Op dat moment is het verstandig om juridische hulp te zoeken. Op https://www.strafrecht-advocaat.nl/ tref je een betrokken advocaat die bereid is naar jouw kant van het verhaal te luisteren en je bij te staan in het geval dat je handeltje op Marktplaats een drama wordt. Dat kan het verschil maken tussen een veroordeling en het eenvoudigweg vergoeden van door de tegenpartij gemaakte kosten.