Subsidie wacht niet op je

Heb je schitterende ide├źn voor je bedrijf maar een lege bedrijfskas en krijg je investeerders niet zo ver? Dan heb je misschien nog niet van subsidies gehoord. Subsidies zijn er niet alleen voor mensen die geen geld met hun werk kunnen verdienen. Subsidies zijn er ook om bedrijven te financieren bij bijvoorbeeld duurzame projecten. Er zijn veel fondsen en subsidies die niet bij iedereen bekend zijn maar wel op jouw bedrijf van toepassing kunnen zijn. Op deze manier krijg je financiele steun bij je bedrijf en kun je weer goed op weg.

Vraag het de kenner

Het is niet verstandig om zelf op zoek te gaan naar zulke subsidies en fondsen. Het beste kun je aankloppen bij een bedrijf welke veel ervaring hebben met en verstand van het aanvragen van subsidies, bijvoorbeeld bij TDW advies. Je kunt namelijk niet zomaar een belletje plegen en vragen om financiele steun. Er gaat veel werk zitten in een subsidieaanvraag en wanneer je niet weet op welke details en structuur je moet letten kan het veel weggegooide tijd zijn. Het beste resultaat krijg je wanneer je vanaf het begin af aan advies vraagt aan een goed bedrijf.

De aanvraag maken

In de subsidie aanvraag moet vanalles staan. Niet alleen over jouw bedrijf, de toekomst en visie hiervan en wie er werkzaam zijn. Maar ook waarvoor de subsidie gebruikt gaat worden natuurlijk. Wat is het plan van aanpak, wie is er bij betrokken? Maar ook vooral wat is de culturele of maatschappelijke bijdrage hiervan. Er worden natuurlijk geen subsidies verleend aan projecten die enkel om winst draaien. Er moet wel een aspect aan zijn waarmee je bijvoorbeeld de lokale economie steunt. Of wanneer je bijvoorbeeld een duurzaam product hebt is het belangrijk dit goed uit te lichten in je subsidie aanvraag.