Veilig ademen in noodsituaties

Voor ieder bedrijf gelden veiligheidsvoorschriften maar in bedrijven waar veel gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen zoals gas zijn er speciale producten nodig die de werknemers beschermen. Niet alleen tijdens het werk maar zeker ook als zich een noodsituatie voordoet.

Zorg voor de juiste adembescherming

Als je voor je bedrijf op zoek bent naar veiligheidsproducten voor adembescherming kun je zeker eens op de site van G4S Safety Solutions kijken. Zij bieden veel veiligheidsoplossingen aan, zowel in de vorm van diensten als producten. In de categorie adembescherming kun je kiezen voor maskers, ademluchttoestellen en vluchtsets maar ook ademluchtcilinders behoren tot de mogelijkheden.

Moeilijk kiezen?

Als je niet goed weet welk product het beste is voor jouw bedrijf neem je beter eerst even contact op met het bedrijf. Zij kunnen je advies geven over alle producten zodat jij de beste keuze maakt op het gebied van veiligheid. Je kunt ze bellen maar een mailtje sturen of het contactformulier invullen dat je op de site vindt behoort ook tot de mogelijkheden.

Ga voor een goede ademluchtcilinder

Een ademluchtcilinder is een fles die je kunt aansluiten op een masker. In de fles zit lucht opgeslagen onder grote druk die vrijkomt als je het kraantje opendraait. Als zich een noodsituatie voordoet zal er een evacuatieplan in werking treden in het bedrijf dat er op gericht is zo snel mogelijk buiten te raken. Als dit niet zo snel kan om wat voor reden dan ook is het slim een ademluchtcilinder aan te sluiten op een masker zodat je vrij kunt ademen en de kans krijgt om op tijd zonder ademhalingsproblemen naar buiten te gaan of hier andere mensen bij te helpen. Zo komen jullie in veiligheid zonder dat dit nare gevolgen heeft voor je gezondheid.